Cicero raporteaza ca Tarutius Luciu din Firmum, un prieten comun, a calculat ca Roma s-a nascut cand a fost Luna in Balanta si acest fapt a proorocit fara ezitare destinul nostru. Plutarh avea sa afirme mai tarziu, insa ca detaliile ar sugera mai de graba, ca speculatiile lui Tarutius va atrage, probabil, cititorii prin noutatea lor si extravaganta, mai degraba, decat sa ofenseze prin caracterul lor fabulos.
Varro, desi nu era astrolog, a inclus un capitol despre astrologie in lucrarea sa "De disciplinus" care a fost atat de bun din punct de vedere economic incat a fost folosit iar si iar de catre scriitorii de mai tarziu.
Totusi Cicero pare sa tolereze ideea de astrologie in lucrarea sa "La consulatul meu", de mai tarziu, afirma fara echivoc opinia sa ca starea corpurilor ceresti poate, daca vreti, influenta unele lucruri, dar cu siguranta nu va influenta tot. Nu a negat ca Soarele infuenteaza cresterea plantelor sau Luna mareele, dar a fost foarte sceptic despre orice efect al planetelor asupra vietii umane.
Printre miturile perpetuate de unii istorici ai astrologiei este faptul ca Iulius Cezar a fost un sustinator al astrologiei sau ca era el insusi un astrolog. Istoria este de alta parere, Cezar pare sa fi fost aproape in intregime sceptic pe marginea acestui subiect, desi a acceptat efectul meteo evident ale planetelor asupra cresterii plantelor.
Chiar daca nu a respins din start, astrologia, dovada stau cele doua horoscoape intocmite de doi astrologi ai vremii, din care reiesea ca va avea o moarte linistita la senectute, istoria insa arata altcvea. De asemenea, este posibil ca acesta sa fi fost motivul pentru care a refuzat sa accepte rugamintile sotiei sale, Calpurnia, de a ramane acasa, Calpurinia fusese avertizata in vis despre moartea lui, dar nu a luat in seama nici avertismentul unui astrolog, Spurinna, care i-a spus sa aiba grija la idele lui martie.
Pe Spurinna se pare ca il cunostea destul de bine, el il mentioneaza in scrisorile sale. De asemenea, este probabil ca tot Spurinna si fi fost acel astrolog, care, in 46 i.Hr., l-a sfatuit pe Cezar sa nu plece in Africa pana dupa solstitiul de iarna - sfaturi pe care Cezar le-a respins si de asemenea, istoria a retinut in contul sau o infrangere ursuratoare. si Cicero il cunostea bine si cu toate acestea i-a dispretuit abilitatile si sfaturile. Spurinna a fost suficient de precis atunci cand l-a avertizat pe Cezar - ar trebui sa ai grija la un pericol de moarte care te mai ameninta daca treci cu bine de Idele lui martie. Spusele lui Spurinna au fost confirmate de scrierile lui Plutarh si a lui Dio Cassius, istoric roman care a trait intre 150-235 d.Hr., unde au subliniat ca a fost un bun exemplu de predictie exacta afirmata de astrologie.