Tot Thrasyllus este cel care l-a invatat pe Tiberiu cum sa ridice si sa interpreteze un horoscop incat s-a putut convinge sigur ca va avea un viitor luminos. Cand Augustus, in anul 4 i.Hr. a trimis dupa Tiberiu si l-a proclamat oficial mostenitor sau - Thrasyllus a venit cu viitorul imparat la Roma unde a primit darul pretios al cetateniei romane. Zece ani mai tarziu, Thrasyllus era nu doar in gratiile imparatul lui, ci si in a societatii romane.
Perioada imperiala a fost totusi una tensionata, in care cetatenii Romei erau nesiguri pentru viata lor si Thrasyllus simtea si el asta, mai ales in anul 16 d.Hr. cand pretorul Scribonius Libo, a incercat sa organizeze o lovitura de stat la sfatul a doi astrologi - Pituanius si Marcius, care ulterior au fost arestati si executati alaturi de Libo. si cei din familiile patriciene au avut de suferit pentru ca s-au aratat interesati de astrologie. in anul 20 d.Hr. Aemilia Lepida, o femeie de familie buna care in tinerete fusese logodita cu Tiberius, a fost exilata pentru ca a consultat un astrolog. Cu toate acestea, se pare ca un astrolog a jucat un rol vital in decizia lui Tiberius de a parasi Roma in anul 26 d.Hr si a se stabili in insula Capri.
In perioada domniei lui Caligula, in urma macelului pentru tron printre cei care au fugit din Roma s-a numarat si presupusul fiu al lui Thrasyllus , Tiberius Claudius Balbillus. Ennia, sora sa, nu s-a bucurat de acelasi noroc, fiind executata de Caligula atunci cand i-a cerut acestuia din urma sa-si onoreze promisiunea de a o lua de sotie. Nu la mult timp dupa moartea ei, Caligula s-a casatorit cu Lollia Paulina, care 11 ani mai tarziu a fost executat pentru ca a consultat astrologi in ideea sa organizeze o lovitura de stat impotriva imparatului Claudius.
Balbillus a devenit o figura respectata, ca si tatal sau, desi, se spune ca a incercat sa se distanteze de politica. Rolul jucat de el in consilierea Claudius a fost obscur, dar probabil el a fost in spatele edictului care anunta o eclipsa totala de Luna, in ideea de a risipi temererile vis-a-vis de aceasta.
Lui Balbillus, ca si tatalui sau, i-a fost imposibil sa evite politica, in special intrigile de culise, mai ales cand ambitiile a doua femei l-au adus intre ciocan si nicovala – Agrippina cea Tanara, care dorea tronul pentru fiul ei, Nero, si Domitia, cumnata ei, care-l dorea pentru Britannicus, fiul lui Claudius. Se pare ca el i-a spus Agrippinei in 41 d.Hr. ca Nero va fi imparat, dar isi va ucide mama. Acest lucru nu a descurajat-o, dimpotriva, a reusit sa se casatoreasca cu Claudius, devenind a patra sotie a acestuia si netezindu-i drumul spre tron lui Nero.