Potrivit unor cercetari cu privire la efectele acestui condiment, un compus numit coumarin, regasit in anumite tipuri de scortisoara, este toxic si dauneaza ficatului, chiar si in cantitati reduse.
Studiul realizat recent si publicat in jurnalul “ACS’ Journal of Agricultural and food Chemistry”, a confirmat faptul ca indivizii cu ficat sensibil sunt mult mai predispusi la efectele negative ale scortisoarei.
Ikhlas Khan, de la Universitatea din Mississippi, sustine ca scortisoara, obtinuta din coaja de copac, este una dintre cele mai frecvent folosite arome, atat pentru mancaruri, cat si bauturi.
Scortisoara adevarata, sau de Ceylon, este scumpa, asa ca majoritatea produselor folosesc scortisoara chinezeasca (cassia). Primul sortiment contine mai putin coumarin decat cea folosita adesea pentru a reduce costurile.
Un studiu norvegian realizat anul trecut arata ca un adult nu ar trebui sa consume mai mult de 0.07 mg de scortisoara per kilogram intr-o zi si ca folosind scortisoara in cereale si alte compozitii doar de cateva ori pe saptamana poti depasi cu usurinta limita admisa, punandu-ti in pericol sanatatea.