Ei bine, se pare ca aceste sosuri au cateva beneficii pentru sanatate. Cercetarile arata ca anumite ingrediente din ketchup au grija chiar de sanatatea inimii tale.
Beneficii: Scade riscul de a face o boala cardiovasculara
Doza zilnica recomandata: 3-4 linguri
Cum functioneaza ketchup-ul:
Potrivit Prevention.com, licopenul (lycopene) – un antioxidant puternic din ketchup – ar putea incetini procesul care conduce la ateroscleroza, dupa cum spune Dr. Betty Ishida, un biolog american si in acelasi timp cercetator la USDA.
In vreme ce toate tipurile de ketchup contin o anumita cantitate de licopen, un studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry arata ca versiunile de ketchup organic contin pana la 60% mai mult licopen pe gram decat brandurile traditionale din comert. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca ketchup-ul organic are cele mai mari niveluri de vitamina A, vitamina C si vitamina E.
Sugestii de servire: Foloseste ketchup intr-o culoare cat mai intunecata – intrucat acesta contine mai mult lycopene – si improsca pe burgeri sau pe cartofii prajiti, spune Tanya Zuckerbrot, un nutritionist din New York citat de Prevention.com. Sau amesteca acest ketchup cu usturoi tocat si alte mirodenii pentru a marina carnea de pui inainte de a o pune pe gratar, sugereaza specialistii.
Citeste si: Nutritionistii recomanda: 9 alimente pe care sa le arunci din frigider chiar acum!
Sienna Miller a folosit ketchup pe post de tratament pentru par
Sursa foto: www.freedigitalphotos.net