Femeile care lucreaza si in ultimul trimestru al sarcinii pot sa puna in pericol sanatatea fatului.
Un studiu de specialitate arata ca acest obicei are un efect la fel de dezastruos pentru copil ca si fumatul si creste riscul ca micutul sa aiba o greutate scazuta la nastere, ceea ce va duce ulterior la complicatii, informeaza dailymail.co.uk.
Se pare ca femeile care au continuat sa lucreze chiar si in luna a noua au nascut copii cu o greutate mai scazuta cu 250 de grame decat cei ale caror mame au incetat sa mai lucreze incepand cu luna a sasea.
Grupul de cercetatori de la Universitatea din Essex au folosit ca baza pentru aceasta cercetare trei studii realizate in anii anteriori in Anglia si in Statele Unite ale Americii, studii care au aratat ca sanatatea este una precara in cazul copiilor care se nasc cu o greutate mica si asta le afecteaza si dezvoltarea ulterioara, ceea ce va duce la aparitia unor serii de complicatii mai tarziu.
Studiul arata ca mamele cu varsta sub 24 de ani nu sunt afectate de acest ritm de lucru, insa in cazul celor care trec de acest prag de varsta, rscul ca nou nascutul sa fie afectat creste.
Profesorul Marco Francesconi, coordonatorul studiului, este de parere ca angajatii ar trebui sa fie obligati prin lege sa acorde un program de maternitate mult mai flexibil si sa le fie permis mamicilor sa isi ia concediu si inainte de a da nastere, nu doar dupa.