Baclava (Liban)
500 g foi de baclava, foarte subtiri
750 g unt topit.
Pentru umplutura
750 ml lapte
100 g zahar
¼ lingurita sare
125 g gris fin
Pentru sirop
600 g zahar
500 g apa
2 lingurite zeama de lamaie
Pentru prepararea umpluturii, se fierbe laptele cu zaharul. Se adauga grisul si se fierbe pana devine omogen, amestecand permanent sa nu se prinda. Jumatate din foile de aluat se ung cu unt topit, fiecare in parte si se asaza, una peste alta, intr-o tava. Deasupra lor se intinde grisul fiert si se acopera cu restul de foi, unse, la randul lor, cu unt topit. Se taie baclavaua in bucati si se coace, in cuptorul bine incins, circa 45 de minute. Separat, se prepara un sirop, fierband apa, zaharul si zeama de lamaie. Cand baclavaua s-a rumenit, se scurge din tava untul in exces si se baga din nou baclavaua in cuptor pentru circa 10 minute. Se scoate baclavaua din cuptor, se toarna peste ea siropul fierbinte si se lasa la rece pana se absoarbe tot siropul.
Articolul anterior Pilaf din bulgur (Liban) Articolul următor Macaroane cu linte si orez (Kushari) (Egipt)