Un design inedit pentru spațiul balconului poate fi ușor de atins atunci când ai idei, dar mai ales materiale și obiecte de decor potrivite.
Fie că este mic sau mare, spațiul poate fi folosit ca loc de relaxare și mai ales ca extensie a camerei de zi. Este important să nu-l folosim ca zonă de depozitare, decât dacă este absolut necesar. Totuși, putem folosi lădițe pe post de scaune sau măsuțe, rafturi sau etajere chic pe care să așezăm diverse accesorii ori plante. Spre exemplu, sunt recomandate polițele sub formă de scară pentru așezarea diverselor obiecte.
„Lemnul vechi recuperat și reconditionat este de nelipsit în designul momentului, iar câteva rafturi antichizate prinse pe perete sau o etajeră din lemn vechi vor arăta extrem de bine în combinaţie cu o vegetaţie abundentă. Folosește plante verzi, cu frunze cărnoase sau cactuşi pentru a fi în trend în acest sezon.
Ghivecele și stropitorile din tablă, zincată sau cu aspect vechi, ruginit, sunt perfecte pentru acest tip de decor. Folosește câteva stropitori pe post de ghivece și integreaza-le în decor, pentru ca atmosfera să fie una jucauşă și proaspătă.
Nu uita de felinare! Acestea arată foarte bine și în timpul zilei, dar serile petrecute pe balcon te vor convinge cu adevărat de magia lor. Poți opta și pentru sfesnice din metal în loc de felinare, însă îmbinarea celor două categorii este cea câștigătoare, iar balconul tău va concura cu cele mai minunate grădini.
Pe lângă etajeră, optează pentru o masuţă și două scaune (din lemn sau metal), iar dacă ai un balcon generos adaugă și o bancuţă din lemn. Așază lejer pe scaune și bancheta perne cu texturi naturale, din pânză de sac sau in", ne recomandă experţii de la Chic Ville.
Dacă te bucuri de o suprafaţă mai mare a balconului, cu o vedere la pădure, atunci decorul trebuie să fie pregătit în consecinţă. Poţi să îţi amenajezi pe balcon locul în care să iei masa în zilele căduroase şi chiar un spaţiu în care poţi petrece clipe romantice alături de persoana iubită. De ce să nu-ţi achiziţionezi chiar şi un palmier, poate doi, la umbra cărora să stai liniştită când citeşti o carte?
Decorul japonez este, de asemenea, o opţiune, în special pentru persoanele care simt că au o legătură aparte cu arta poporului japonez. Când te plictiseşti, poţi merge pe malul unei ape să strângi nişte pe pietre, pe care să le integrezi în colţul tău feng-shui de pe balcon.
În cazul în care iubeşti florile, nu este nevoie decât de două scaune şi o masă la care să stai să te relaxezi, iar restul spaţiului să îl completezi cu flori, care mai de care mai colorate sau, dacă îţi place o anumită culoare, în mod special, să îţi "îmbraci" balconul în ea.
„O masă din ratan artificial este ideală pentru a lua micul dejun sau cafeaua în balcon. În cazul în care spațiul este redus, alege o masă pliabilă sau un set în care scaunele nu ocupă spațiu suplimentar și pot fi depozitate în spațiul ocupat de masă.
Indiferent de stilul de decorare ales, vopseşte balconul în culori neutre, pastelate, foloseşte lambriuri în nuanţe de alb, crem sau bej. În plus, optează pentru o podea din lemn, cu look natural, rezistentă la umezeala zilelor ploiase”, sunt sfaturile pe care ni le dau specialiştii kika.
Idei sunt nenumărate, iar din galeria de mai jos te poţi inspira pentru crearea decorului potrivit al balconului personal.