Banane prajite
4 banane mari
100 g faina
1 albus
100 ml apa minerala
1 lingura de ulei
suc de lamaie
sare
Pentru siropul caramel
200 g zahar
50 ml apa
Se amesteca faina cu sarea, uleiul, apa minerala pana se transforma intr-o compozitie de clatite. Se pune compozitia la rece, in frigider, timp de o ora. Intre timp, se amesteca zaharul cu apa si se fierb pana capata culoarea bruna. Se ia de pe foc, se adauga cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba in continuare pana cand se leaga siropul. Se pune apoi la racit. Se scoate aluatul de clatite din frigider si se amesteca cu albusul batut. Se curata bananele de coaja, se taie in 5 – 6 rondele mai groase si se stropesc cu suc de lamaie ca sa nu se innegreasca. Rondelele de banane se trec prin aluat si apoi se prajesc in ulei incins. Se scot cu spumiera si se pun in siropul caramel, intorcandu-le pe toate partile. Se servesc reci cu inghetata si frisca.
Articolul anterior Bezele cu capsune Articolul următor Prajitura cu nuca de cocos