"Barcute" de castraveti
2 castraveti lungi
2 linguri smantana
4 bucati de peste afumat
marar
1 lingurita zahar pudra
1 iaurt
1 lingura mustar
1/2 lingurita pudra de curry
sare, piper
Se spala castravetii, se taie in doua, pe lungime si cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul cu samburi, pastrand doar partea tare. Se taie cate un capac la fiecare capat pentru a le da forma unor "barcute". Se pudreaza cu sare si se asaza cu partea scobita in jos, pe un prosop absorbant pentru a se scurge de apa. Din capetele de castraveti indepartate se taie batonele, iar pestele afumat se taie in fasii. Intr-un castron, se amesteca smantana, iaurt, zahar, pudra de curry, marar, mustar, sare si piper. Se adauga jumatate din fasiile de peste si se amesteca usor ca sa nu se sfarame. Cu compozitia obtinuta se umplu cele 4 "barcute" de castraveti. Se garnisesc cu sosul preparat, se decoreaza cu batoanele de castraveti si restul fasiilor de peste. Se asaza pe un platou decorat cu felii de lamaie.
E bine sa stii:
Pentru o prezentare mai rafinata, marginile "barcutelor" pot fi crestate sub forma zimtata. Inainte de a fi servit, preparatul este lasat la rece cel putin 10-15 minute.