Batoane de ciocolata cu cafea
400 g ciocolata amaruie
1 lingura rasa de cafea solubila
1 pahar frisca lichida
4 albusuri
2 linguri zahar
Se pune la fiert jumatate pahar de apa. Cand clocoteste se adauga cafeaua, se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 5 minute, dupa care se filtreaza. Intr-o craticioara, se pune cafeaua, se adauga ciocolata taiata bucatele mici si se incalzeste la foc mic pana cand se topeste ciocolata. Se lasa la racit. Se bate frisca si se adauga la ciocolata. Separat, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si se amesteca cu ciocolata usor, cu ajutorul unei spatule. Aceasta compozitie se toarna in forme de inox sau paharute de tuica si se dau la frigider, cel putin 3 ore inainte de a fi servite.
E bine sa stii
In compozitie se pot introduce si fructe confiate sau stafide. Batoanele se pot servi cu frisca.