Urmărind acest film, cinefilii vor vedea prin ochii personajului lupta femeilor pentru a obţine dreptul la vot.
Regizorul Sarah Gavron a publicat un articol despre realizarea filmului în jurnalul "Women's History Review", explicând ce anume a motivat-o să dea viaţă pe marele ecran acestei poveşti:
"Lupta pentru drepturile femeilor din Regatul unit nu a fost prezentată în cinematografe prin ficţiune. Aceste femei au fost pregătite să rişte atât de mult. Multe şi-au pierdut locurile de muncă, casele, familiile şi copiii în această luptă. Pe cât de şocante au fost eforturile depuse de ele, pe atât de mare a fost nivelul de brutalitate cu care s-au confruntat din partea statului.", explică regizorul.
Povestea părea să crească tot mai repede în timp ce Gavron se gândea cum să o exprime cât mai artistic pe marele ecran. Documentare precum India's Daughter (r, Udwin, 2015) sau cazul Jyoti Singh din Delhi, în 2012, au amintit lumii întregi cât de multe femei se luptă încă pentru drepturile fundamentale ale omului. În plus, există o nouă generaţie de activişti, de la Malala Yousafzai şi până la Pussy Riot sau Femen, care contestă represiunea.
"După cum ştim, am evoluat mult aici, în Marea Britanie, dar mai avem încă un drum lung de parcurs, de la inegalităţi economice până la atitudini sociale", subliniază Gavron. "Printre ei sunt regizori de film de sex feminin care administrează doar 4-10% din filme în fiecare an. Şi în alte colţuri ale lumii sunt necesare schimbări fundamentale, mult mai importante decât acestea", concluzionează regizorul în jurnalul "Women's History Review", publicat de Taylor & Francis. Întregul articol poate fi citit online aici.
Pelicula va intra în cinematografele din SUA la finalul lunii octombrie 2015, iar în distribuţie regăsim nume sonore precum: Meryl Streep, Helena Bonham Carter, Carey Mulligan.