Sucul de roşii poate scădea tensiunea arterială şi nivelul colesterolului la persoanele cu risc de boli de inimă. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă japonezi de la Universitatea de Medicină din Tokyo, ale căror cercetări au fost publicate în revista "Food Science and Nutrition", scrie Rador, citând Actualno.
Experţii au selectat 481 de voluntari: pe parcursul anului, ei au consumat cantităţi nelimitate de suc de roşii nesărat. Fiecare participant a ţinut un jurnal în care a înregistrat toate schimbările legate de starea sa de sănătate. La sfârşitul experimentului, oamenii de ştiinţă au concluzionat că majoritatea participanţilor cu prehipertensiune sau hipertensiune arterială au avut o scădere medie a tensiunii arteriale cu 3%.
Autorii articolului avertizează că sucul sărat de roşii poate avea efect opus, din cauza conţinutului ridicat de sodiu şi recomandă ca băutura să fie consumată fără aditivi.