Studiul a fost derulat in perioada noiembrie 2012 - mai 2013 de Monica Diana Bercea, doctorand in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Ea a apelat la o tehnologie de ultima generatie - neuroimagistica: RMN functional si EEG neuroheadset.
Berea si memorarea
Studiul romancei a indicat ca un consum moderat de bere ar putea favoriza procesele de memorare prin incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung. In plus, evidentiaza ca un consum moderat de bere in randul persoanelor active ar putea amplifica impactul amintirilor autobiografice placute asupra creierului.
Berea si atentia
Mai mult, cercetarea de la Iasi indica faptul ca un consum moderat de bere ar putea permite o crestere a utilizarii dinamice a tuturor resurselor de atentie ale sistemului nervos central. Astfel, participantii la studiu care au consumat o cantitate moderata de bere au prezentat o alocare de 2 ori mai puternica a resurselor ce tin de atentie, fata de grupul de control.
Despre cercetare
Esantionul folosit in cadrul studiului a fost format din 29 de barbati, consumatori de bere, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani, cu un consum saptamanal moderat cuprins intre 4 si 14 pahare de bere, in limitele consumului moderat de alcool pentru barbati, indicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei - cu o concentratie de alcool de 5%.
Citeste si: Top 10 beneficii ale consumului moderat de bere
Suferi de insomnie? Afla ce ingredient din bere te ajuta sa dormi
Esti mamica si alaptezi? Iata de ce trebuie sa bei bere
Bea o halba de bere pe zi daca vrei sa ai o inima sanatoasa
De ce sa bei bere: hameiul lupta cu diabetul si bolile de inima
Sursa foto: Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie