Cercetarea, realizata pe cobai ce aveau o alimentatie bogata in grasimi, cunoscuta pentru declansarea diabetului de tip 2, ce se afla in stransa legatura cu obezitatea, a scos al iveala faptul ca pudra de cacao influenta reactia organismului.
Cercetatorii care s-au ocupat de studiul publicat in “European Journal of Nutrition” cred ca aceste rezultate pot aparea si in cazul oamenilor.
Ciocolata neagra este bogata in flavonoli, chimicale care ajuta circulatia sangelui prin dilatarea vaselor.
In cadrul studiului, cobaii consumau echivalentul a 10 linguri de pudra de cacao, adica patru sau cinci cani de ciocolata calda, pe o perioada de 10 saptamani.
Nu a existat un impact major asupra greutatii, asa cum se asteptau specialistii, insa s-au redus dramatic inflamatiile si s-au observat imbunatatiri ale afectiunilor ficatului, reducandu-se nivelul trigliceridelor, periculoase pentru ficat, cu aproape o treime. Excesul de trigliceride duce si la aparitia diabetului de tip 2, informeaza dailymail.co.uk.
Citeste si: Masca de fata cu cacao - Incerci?
Sursa foto: freedigitalphotos.net