Studiul a demonstrat in primul rand ca peste 10% din populatia adulta din Belgia are un indice de masa corporala de 30 sau mai mare, ceea ce inseamna ca sunt supraponderali sau obezi.
Printre factorii de risc in cresterea masei corporale identificati in cadrul studiului se numara consumul de paine alba in loc de paine neagra, un regim bogat in grasimi, consumul de produse lactate in cantitati mari, consumul de snacks-uri si de bauturi bogate in zahar si chiar nivelul scazut al educatiei.
In ceea ce priveste bauturile insa, berea s-a pozitionat in zona pozitiva si nu constituie clar un factor de risc care sa contribuie la aparitia obezitatii.
"Obezitatea trebuie tratata cu seriozitate pentru ca este asociata cu multe alte probleme de sanatate, inclusiv cu diabetul de tip II, bolile cardiovasculare, osteoartrita sau steatohepatita. Se stie chiar ca obezitatea poate reduce speranta de viata cu aproximativ 10 ani, in medie. Nerespectarea unui stil de viata sanatos si a unei diete echilibrate poate fi un factor determinant in instalarea obezitatii, de aceea se recomanda consumul de alimente si bauturi bogate in vitamine si minerale. Asa cum a demonstrat si studiul belgian, datorita aportului sau de carbohidrati, proteine si vitamine, berea este unul dintre alimentele care poate avea efecte benefice atunci cand este parte a unei diete echilibrate", a declarat Corina Zugravu, presedinte la Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Citeste si: Singura bautura alcoolica bogata in vitamina B
Barurile cu cea mai buna bere la halba din Marea Britanie
Bautura care are grija de creierul tau si previne instalarea dementei
Bei bere fara alcool? Iata cum iti poate imbunatati calitatea somnului