1. Cat de des ii dai sa manance?
Cei mai multi experti sunt de parere ca in primele luni de viata trebuie sa ii faci un orar al meselor, adica sa ii dai de mancare din 3 in 3 ore. Da, ai inteles bine! Cel putin in prima luna din viata puiului tau il vei hrani o data si in timpul noptii.
2. Trebuie sa-i sterilizez biberoanele inainte de a-i da sa pape?
Desigur! Biberoanele si tetinele trebuie spalate si apoi fierte timp de o jumatate de ora, chiar daca sunt noi. Dupa fierbere le pui la uscat cu gura in jos pe un prosop curat. Le mai poti steriliza in abur, in aparate electrice sau la microunde, daca ai biberoane speciale.
3. Pot amesteca laptele meu cu laptele formula?
Nu este contraindicat, dar noi te sfatuim ca daca mai ai lapte, cat de putin, cel mai bine ar fi sa il pui sa suga la inceput, si apoi sa-i completezi masa cu lapte formula, preparat in prealabil.
4. Care este cea mai eficienta metoda de a incalzi biberoanele?
Foloseste un vas cu apa incalzita in prealabil, apoi scufunda in ea partea de jos a biberonului plin cu lapte timp de un minut sau cat este nevoie. Inainte de a incepe sa il hranesti, asigura-te ca laptele se afla la temperatura potrivita (adica e doar caldut!), picurand putin lapte pe partea interioara a incheieturii palmei.
5. Cum te asiguri daca suge bine?
Daca micutul suge zgomotos, probabil ca inghite aer. Ca sa corijezi acest aspect, tine-l pe bratul tau intr-un unghi de 45 de grade si potriveste biberonul in asa fel incat tetina sa fie mereu plina cu lapte. Ai grija sa cumperi o tetina potrivita cu varsta lui si mai ales cu marimea gurii sale.
La sfarsitul mesei, chiar daca a adormit intre timp, nu il culca imediat in patut. Tine-l pe pieptul tau si bate-l usurel pe spate pana cand il auzi ca ragaie. De-abia atunci il poti intinde in patut fiind linistita ca bebe nu va fi trezit de colici la numai o ora dupa ce l-ai adormit.