Biscuiti crocanti cu migdale si scortisoara
125 g migdale Intregi
150 g zahar pudra
100 g faina
60 g unt
1 lingura scortisoara macinata
1 ou
coaja rasa de la ½ lamaie
Se prajesc migdalele 8 minute in cuptorul Incins la 180 grade C, apoi se scot si se lasa la racit. Se mixeaza Impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se pun intr-un castron. Se adauga 2/3 din cantitatea de faina, untul, scortisoara, oul si coaja de lamaie rasa. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen si compact. Se presara faina pe planseta si se modeleaza aluatul in forma unui sul subtire. Se taie, in diagonala, bucati de aluat si se formeaza biscuiti de forma ovala. Se pudreaza cu zaharul ramas si se asaza pe o tava unsa si tapetata cu faina. Se coc timp de 20 de minute, la 150 grade C, pana cand se rumenesc frumos. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa cateva ore sunt crocanti. Se pot pastra intr-o cutie ermetica.
Articolul anterior Bezele Articolul următor Rondele aperitiv cu nuci