Biscuiti cu cafea
250 g unt
250 g zahar
4 lingurite de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa calda
1 lingurita esenta de vanilie
300 g faina
1 pachetel drojdie uscata
1 praf de sare
ciocolata menaj sau ciocolata alba, taiate patratele
Se freaca untul cu zaharul pana cand se obtine un amestec cremos. Se adauga cafeaua si esenta de vanilie si se amesteca bine. Se cerne faina cu drojdia si sarea si se asimileaza la crema de unt. Din aluatul obtinut se formeaza mici bilute care se asaza pe o tava de copt unsa cu unt. Se apasa cu degetul mare pe fiecare biluta de aluat si in adincitura obtinuta se pune cate un patratel de ciocolata. Se coc aproximativ 15-20 de minute, la 160 grade C. Se servesc dupa racirea completa. Se pot pastra mai mult timp proaspeti intr-o punga de hartie bine inchisa.
Articolul anterior Fursecuri cu crema Articolul următor Bezele