Biscuiti cu ciocolata
250 g felii de paine uscata
150 g unt
90 g zahar
3 linguri pudra de cacao
1 ou
175 g zahar pudra
60 g miez de nuca
Intr-un castron mare, se zdrobesc feliile de paine uscata. Separat, se topesc 120 g unt, la foc mic, se adauga zaharul, o lingurita de cacao si oul, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba 2 minute, apoi se adauga painea sfaramat. Se amesteca bine, apoi se toarna compozitia intr-o forma patrata, cu pereti nu prea inalti si se asaza la frigider pentru 2 h. Intr-un castron, se amesteca zaharul pudra, untul si pudra de cacao ramase, se adauga 1 lingura de apa clocotita, se amesteca bine, obtinandu-se un amestec cremos, dar destul de tare. Daca este nevoie, se mai poate adauga putina apa calda. Se acopera prajitura cu aceasta glazura si se decoreaza cu miez de nuca sfaramat. Pentru servire, se taie patratele, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Articolul anterior Negresa Articolul următor Covrigei aromati