Biscuiti cu crema
500 g faina
200 g zahar
250 g unt
coaja rasa de lamaie
2 galbenusuri
1 praf de sare
25 g drojdie
10 g unt
zahar pudra
Pentru umplutura:
3 galbenusuri
3 linguri zahar
3 linguri faina
500 ml lapte
1 praf de sare
2 picaturi esenta de vanilie
Se cerne faina pe planseta, se adauga in mijlocul ei ouale, untul inmuiat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile si sarea. Se framanta rapid aluatul, apoi se adauga drojdia. Se Intinde aluatul cu un sucitor pentru a obtine o foaie cu grosimea de 0,5 cm, din care se decupeaza cercuri, cu ajutorul unui pahar. Separat, se bat galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi se incorporeaza faina. Se pune laptele la foc impreuna cu sarea si esenta de vanilie, cand ajunge la punctul de fierbere se toarna peste preparatul anterior si se lasa sa fiarba, la foc mic, amestecand permanent pana cand se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cu ajutorul unei linguri se pune crema pe fiecare cerc de aluat si se pliaza in doua. Biscuitii umpluti se asaza pe tava de copt unsa si tapetata cu faina si se coc la temperatura potrivita, 20 de minute. Se servesc pudrati cu zahar.
Articolul anterior Rondele cu migdale dulci Articolul următor Biscuiti cu migdale si aroma de scortisoara