Biscuiti fragezi
300 g faina
100 g zahar
1 praf de sare
200 g unt
3 galbenusuri
unt si faina pentru tava
4 linguri zahar pudra
Se amesteca, intr-un castron, faina, zaharul si sarea. Se adauga untul si se framanta cu ajutorul degetelor un aluat nisipos. Se adauga galbenusurile continuand famantatul pana se obtine un aluat neted, elastic. Se formeaza o minge din aluat, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute. Se scoate aluatul din frigider si se Intinde pe planseta pudrata cu faina intr-o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Se decupeza diferite modele cu ajutorul tiparelor, se asaza pe tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coc aproximativ 15 minute pana se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca pe un gratar si apoi se pudreaza cu zahar.
Articolul anterior Biscuiti cu migdale Articolul următor Clatite cu bezea