Biscuiti umpluti cu gem
125 g unt moale
125 g zahar
1 ou
1 lingurita esenta de migdale
220 g faina
1 lingurita drojdie uscata
gem de fructe
Se bate energic untul cu zaharul pana se obtine o crema. Se adauga oul si esenta de migdale, batandu-se in continuare. Se adauga faina cernuta cu drojdia si se amesteca pana se obtine un aluat neted si elastic. Se intinde o foaie din aluatul preparat, pe planseta pudrata cu faina si se decupeaza discuri cu ajutorul unui pahar. Se strang resturile de aluat se framanta, se intinde o alta foaie si se decupeaza alte discuri. Se procedeaza astfel pana la epuizarea aluatului. Cu ajutorul unui paharut cu diametrul mai mic decat primul se decupeaza cate un disc in centrul a jumatate din discurile mari, obtinandu-se discuri cu mijlocul gol. Toate formele se asaza pe tava de copt unsa cu unt si se coc timp de 15-20 de minute, pana cand se rumenesc bine. Dupa racirea completa, se asaza fata in fata un disc complet cu unul decupat la mijloc, iar intre ele se pune gemul de fructe. Se pudreaza cu zahar.
Articolul anterior Biscuiti cu faina de porumb Articolul următor Fursecuri cu ciocolata si nuca