Biscuiti uscati
400 g faina
15 g drojdie de bere dizolvata in 100 ml lapte
50 g zahar
1 praf de sare
80 g unt moale plus unt pentru uns tava
1 albus batut spuma tare
100 ml lapte
Se cerne 100 g faina pe planseta. Se adauga drojdia dizolvata in lapte si se framanta un aluat. Se strange intr-o forma rotunda, se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Se incorporeaza zaharul si sarea in restul fainii se asaza aluatul cu drojdia In mijlocul ei, se adauga untul, albusul batut spuma tare si se framanta energic, adaugand laptele caldut pana se obtine un aluat omogen. Se modeleaza aluatul in patru paini mici, se asaza in tava si se lasa sa se odihneasca 2 h. Se pune apoi la cuptor la 180 grade C si se coace timp de 10 minute. Dupa ce se racoreste, se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 2 zile. Se taie apoi in felii foarte subtiri, de 2-3 mm si se pun la cuptor pentru 5 minute pe fiecare fata, la o temperatura de 170 grade C. Se consuma la micul dejun ca suport pentru diferite gustari.
Articolul anterior Crema de portocale Articolul următor Paleuri cu unt de arahide