BarChic, specialist londonez, a declarat pentru dailymail.co.uk ca exista un singur lucru mai rau decat un Bloody Mary prost facut: un Virgin Mary (cunoscut si drept Bloody Shame), adica varianta fara alcool a acestui cocktail.
Iata care sunt, in opinia specialistului, cele mai bune retete de Bloody Mary, de la cele cu garnitura de ardei iute si pana la cele care au in compozitie suc de friptura:
Mary Clasica
Pe langa ingredientele clasice, poate fi adaugat un strop de suc de portocale, sau hrean amestecat cu distilat de piper.
Mary Excentrica
Pentru cei care nu au stomacul rezistent, se poate folosi suc limpede de rosii, fara pulpa, sfecla rosie, suc de lamaie si miere. Mary Excentrica este garnisita cu salata verde, sfecla si parmezan ras.
Mary cu peste si carne
In unele localuri, Bloody Mary se serveste cu un amestec de condimente pentru friptura, fiertura de scoici sau friptura si bacon crocant cu sirop de artar.
Mary Garnisita
Pentru fanii de peste, in unele localuri, Bloody Mary contine gin sau tequila si vine garnisita cu o stridie.
Mary Picanta
Un amestec de whisky, suc de rosii, sor Worcester, chili si paprika sau o combinatie ardei iute, rozmarin, mustar si boabe de piper negru sunt doar doua variante de ingrediente din care poti face un Bloody Mary iute foc.
Mary Premiata
Pentru cei care vor doar ce e mai bun este potrivita reteta care castiga intotdeauna la concursurile de bartending, care contine lemongrass si muraturi.
O alta varianta este preparata cu suc de rosii, lamaie, coriandru, sare, piper, un strop din cel mai iute ardei din lume, Naga Jolokia si se serveste cu spuma de telina si un praf de nucsoara.
Citeste si:
Ce spune despre tine bautura comandata la prima intalnire
Povestea cocktailului "Bloody Mary" - newyorkezii nu au fost deloc impresionati
Proiect DIY: Da o nota aparte cocktailurilor cu aceste cuburi de gheata inedite