Americanii au un termen pompos pentru aceasta activitate, "Babysitter". Dar chiar daca erai tu insati un copil pe vremea cand aveai in grija alti copii, asta nu inseamna ca nu aveai responsabilitati.
Acum, cand te gandesti la viata ta de adult, punem pariu ca uneori nu te poti abtine sa nu te intrebi daca babysitting-ul nu a fost cel mai bun loc de munca pe care l-ai avut vreodata.
Parca incepi sa iti amintesti zilele petrecute in aer liber, la locul de joaca, in care aveai controlul complet. Tu erai seful, CEO-ul. Tu luai deciziile si tu trageai toate sforile. Tu era platita sa te uiti la televizor odata ce copiii mergeau la culcare si tu aveai libertate asupra frigiderului altcuiva. Tu erai la panoul de control, tu erai puternica, tu simteai ca... traiesti.
Potrivit celor de la elitedaily.com, exista cateva argumente pentru care meseria temporara de bona pentru copiii altora a fost cea mai buna slujba din viata ta:
1. Tu erai seful, CEO-ul. Tu luai deciziile, tu spuneai cerintele si tu erai singura in fata careia trebuia sa raspunzi. Copiii se uitau in sus la tine, iti cereau tie permisiunea si iti urmau ordinele. Tu erai in varful scarii ierarhice.
2. O zi grea de munca insemna o zi la locul de joaca. Acele zile dure, zilele in care veneai acasa si te prabuseai epuizata pe pat, erau zilele pe care le petreceai la aer curat. Cele mai dure zile erau acelea pe care le petreceai alergand copiii prin parc si impingand leagane, pentru a-i distra pe cei mici.
3. Erai platita sa te uiti la televizor. La ce alt loc de munca vei mai fi platita sa te uiti la programe TV fara valoare, in vreme ce te indopi cu inghetata pe gratis si cu floricele sau alte preparate delicioase? La ce alta functie poti sa iti pui picioarele pe birou, sa stai pe spate si sa te bucuri de televizorul altcuiva?
4. Indatoririle tale cele mai importante includeau cunoasterea temeinica a desenelor marca Disney. Primeai puncte bonus pentru cunostintele tale extinse din desene precum "Mica Sirena" si "Frumoasa din padurea adormita". La acest job, "rapoartele" tale includeau casete video cu desenele animate preferate si trebuia sa petreci intreaga "sedinta" la birou, uitandu-te la desenele tale preferate in reluare.
5. Clientii tai aveau incredere deplina in tine. Spre deosebire de "lumea reala", unde toata lumea iti examineaza la sange fiecare decizie pe care o iei, clientii tai din trecut erau destul de relaxati cu tine. Tot ce trebuia sa faci pentru ei era sa te asiguri ca aveti un episod nou de desene animate si ceva bun la desert. Nu aveai rapoarte si cifre de prezentat si nu aveai nici ordine pe care trebuia sa le urmezi.
6. Cea mai complicata parte a zilei tale era sa iti dai seama cum sa ajungi la orele de gimnastica. Acele zile te puneau intr-adevar la incercare, dar tot aceste zile te-au facut mai puternica si mai descurcareata. Erau perioadele in care faceai "comisioane" pentru parinti, adica preluai o parte din responsabilitatile lor. Cu alte cuvinte, erai nevoita sa treci prin magazinul cu produse alimentare de la colt in timp ce aveai dupa tine doi copii, incercand sa iti dai seama ce teren de fotbal este cel la care trebuie sa il duci pe baietel si cum sa ajungi la timp la orele de gimnastica ale fetitei.
7. Somnul de la amiaza era construit in functie de programul tau. Stii acel interval de timp in jurul orelor 14.00 si 15.00, cand incepi sa devii foarte obosita? Este acea perioada din zi cand iti cumperi a treia cafea si poate acel energizant dupa care tanjesti. Ei bine, la vechiul tau loc de munca, atunci cand erai bona, aveai "somnul de la amiaza", care era conceput perfect ca sa se incadreze in programul tau. Timp de doua ore glorioase, tu puteai sa iti faci siesta, in vreme ce copiii de care aveai grija dormeau ca niste ingerasi. Citeste mai multe argumente pe elitedaily.com.
Citeste si: 12 motive pentru care matusile merita o zi in care sa fie sarbatorite
Simti ca ai nevoie de MULTA cafea? Da vina pe...
11 moduri in care se schimba relatia pe care o ai cu parintii tai
Nu stii cum sa anunti ca vei avea un copil? Poti face o parodie dupa...
De ce ar trebui sa le spui parintilor tai, in fiecare zi, ca ii iubesti