Bors cu carne de vaca
1-2 I apa
600 g carne de vaca
2 cepe
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 telina
3 linguri ulei
2 dovlecei
1 I bors
leustean verde
patrunjel verde
sare, piper
Se curata carnea, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza cu atentie si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Separat, se inabusa zarzavatul taiat marunt, in ulei bine incins, la care se adauga cateva linguri de apa. Cand zarzavatul incepe sa se inmoaie, se adauga dovleceii taiati cuburi si se continua calirea inca 2 minute, apoi totul se toarna peste carnea din oala. Se continua fierberea inca 30 de minute. Cand carnea este bine fiarta, se adauga borsul, fiert separat si spumuit. Se potriveste gustul de sare si piper. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Articolul anterior Bors de peste Articolul următor Supa-crema de ciuperci si morcovi