Bors cu carne de vita
1-2 I apa
600 g carne de vaca
200 g ceapa
150 g morcovi
100 g telina
100 ml ulei
400 g castraveti murati
1,500 I bors
200 g albituri
50 g leustean
50 g patrunjel
sare
Se curata carnea, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare, se spumeaza si se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Se fierbe borsul separat, se spumeaza si se strecoara. Zarzavatul se inabusa in ulei cu adaos de apa, apoi se adauga in vasul cu carne, impreuna cu castravetii acri, care au fost spalati, curatati, taiati in cuburi si scursi de zeama. Se continua fierberea inca 30 de minute. Dupa ce a fiert carnea, se adauga borsul, spre sfarsitul fierberii. Se potriveste gustul de sare si acru. Se serveste cu verdeata taiata marunt.
Articolul anterior Bors cu perisoare de dovlecei Articolul următor Tarta cu dovleac