Bors cu perisoare de dovlecei
2 ardei
2 dovlecei
2-3 morcovi
1 ceapa
1 rosie
1 ceasca orez
150 g branza de vaci
2 oua
patrunjel verde
marar verde
1 cana bors
Se curata ardeii, morcovii, ceapa si rosia, se dau morcovii pe razatoare si ardeiul se toaca marunt. Se pun la fiert în apa cu sare, dupa cateva clocote se adauga orezul spalat si scurs. Cat timp fierb legumele, se pregatesc perisoarele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se presara cu sare si se lasa la scurs, într-o strecuratoare. Se adauga ceapa taiata marunt, se amesteca cu dovleceii presati bine, branza de vaci, orezul, mararul tocat si ouale batute. Dupa ce au fiert legumele, se adauga rosia data pe razatoare si dupa 5 minute borsul fiert separat. La foc mic se adauga pe rand perisoarele de dovlecei si branza. Se fierb 10-15 minute si la final, se potriveste gustul de sare, piper si se presara verdeata tocata.
Articolul anterior Bors de dovlecei umpluti Articolul următor Bors cu carne de vita