Bors de dovlecei umpluti
500 g carne de vaca
2 l apa
1 lingura orez
1 morcov
1 patrunjel
2 cepe
3 dovlecei
1 telina
marar, patrunjel
750 ml bors de casa
100 g smantana
2 linguri ulei
sare, piper
Se pun la fiert patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate marunt. Intre timp se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, se scobesc si se umplu cu carnea tocata impreuna cu o ceapa usor prajita in ulei, orezul spalat, sare, piper si putina verdeata. Dupa ce zarzavatul este bine fiert, se strecoara, iar zeama se pune la fiert cu dovleceii umpluti. Se acreste, dupa gust, cu borsul fiert si spumuit separate. La sfarsit, se potriveste gustul de sare si piper, se adauga verdeata toccata marunt si se drege cu smantana.
Articolul anterior Bors de miel Articolul următor Bors cu perisoare de dovlecei