Bors de dovlecei
4-5 dovlecei potriviti ca marime
2 morcovi
1 ceapa
1 telina
2 linguri de orez
1 pahar de iaurt
marar verde
patrunjel verde
3 linguri ulei
4 rosii bine coapte
sare
Se curata dovleceii, se taie cubulete si se pun la fiert, intr-un litru de apa calda, impreuna cu morcovii, telina si ceapa tocate marunt. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc mic, 30 de minute, dupa care se adauga rosiile decojite taiate felii subtiri si orezul spalat in mai multe ape. Se potriveste de sare, se adauga o lingura de ulei si se mai fierbe ciorba pana cand orezul s-a inmuiat, dupa care se ia oala de pe foc. Se drege ciorba cu iaurt sau cu o cana de smantana. Se serveste calda, cu verdeata tocata presarata deasupra.
Articolul anterior Bors de pasare Articolul următor Bors rusesc