Bors de miel
1 kg carne de miel (cap, picioare, coada)
3 legaturi de ceapa verde
1 ceapa uscata mica
2 oua
1 l bors de casa
2 legaturi leustean
sare
Se spala bine carnea, se curata de pielite si se pune la fiert, intr-o oala cu apa rece. Se curata spuma formata în timpul fierberii si se lasa sa fiarba carnea pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga ceapa, tocata marunt si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa 15 minute, se adauga borsul fiert separat si spumuit in prealabil, frunzele de ceapa verde, tocate marunt si sare, dupa gust. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote. Separat, intr-un castron, se bat ouale cu 1 legatura de leustean tocat marunt. Se adauga peste ele, cate putin bors fierbinte din oala, apoi "dresul" de ou se toarna in oala cu bors, in timp ce se amesteca continuu. Dupa 1-2 clocote, se ia oala de pe foc. Se adauga a doua legatura de leustean tocat marunt si se pune capacul pentru a pastra intacta aroma leusteanului.
E bine sa stii
La ingredientele borsului se pot adauga si 2 linguri de orez, care se fierb o data cu ceapa, iar la masa, se poate adauga cate 1 lingura de smantana in farfurie.