Bors de perisoare
300 g carne tocata (amestec vita cu porc)
1 ou
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
2 cepe
2 linguri orez
patrunjel verde
1 pahar suc de rosii
200 ml bors de casa
sare, piper
Se taie o ceapa marunt, morcovul, telina si radacina de patrunjel se taie feliute subtiri sau cubulete si se pun la fiert intr-un litru de apa care clocoteste. Intre timp, se amesteca, separat, carnea tocata cu ceapa ramasa, tocata marunt, orezul oparit si scurs de apa, patrunjel verde tocat, un ou batut ca pentru omleta, sare si piper, dupa gust. Cand zarzavatul din ciorba este bine patruns, se adauga perisoarele modelate din amestecul de carne si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana cand se ridica la suprafata. Se adauga sucul de rosii, se potriveste gustul de sare si piper, se adauga apoi borsul dat in clocot separat si se lasa sa fiarba impreuna 2-3 clocote. Se ia de pe foc, se presara cu patrunjel verde si se serveste cald.
Articolul anterior Bors de miel cu leustean Articolul următor Ciorba radauteana