Bors de peste
1 kg peste
1 ceapa
1 ceasca orez
2 rosii
1 morcov
1 ardei gras
leustean tocat
1 l bors
sare
Pentru un gust mai bun se recomanda 2-3 feluri de peste. Se curata pestele si se lasa sa stea 5 minute in apa rece. Se dilueaza borsul cu apa si se pune la fiert. Se adauga orezul impreuna cu ceapa, ardeiul si morcovul, tocate marunt. Cand orezul este fiert, se adauga pestele taiat felii groase. Se lasa sa fiarba impreuna 10 minute dupa care, se adauga rosiile decojite, taiate cubulete. Se lasa sa mai fiarba 10 minute si se ia deoparte de pe foc. Se adauga leusteanul tocat marunt si se lasa acoperit cu capac pana in momentul servirii pentru a se aromatiza. Borsul se serveste cald sau rece.
Articolul anterior Bors de vacuta Articolul următor Bors cu carne de vaca