Bors de porc cu zeama de varza
600 g costite de porc si carne macra
2 radacini de patrunjel
2 morcovi
1 ceapa mare
1 ardei gras
varza dulce
2 rosii
zeama de varza murata
patrunjel verde
marar verde
leustean
sare, piper
Se spala carnea si costitele, se portioneaza si se pun la fiert cu apa rece. Se curate spuma formata, se adauga sare si se lasa sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda carnea. Se adauga zarzavaturile, curatate, spalate si taiate marunt, iar varza taiata fasii. Se lasa sa fiarba totul pana cand carnea si zarzavaturile sunt bine patrunse. Se adauga rosiile curatate de coaja si seminte, taiate cubulete sau felii subtiri, verdeata tocata fin si zeama de varza, care a fost fiarta separat si spumuita. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se serveste fierbinte, cu ardei iute.
Sugestie
Borsul poate fi acrit si cu bors de casa, in loc de zeama de varza, si poate fi dres cu smantana.