Bors de vacuta
700 g cap de piept de vaca
1 ceapa
1 morcov
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastarnac
1 ardei gras
3 rosii bine coapte
orez
1 ou
1 l bors
1 pahar smantana
leustean verde
sare
Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa rece. Se spumuieste si cand carnea incepe sa se inmoaie, se adauga zarzavatul taiat fideluta si ardeiul taiat rondele subtiri. Se sareaza, dupa gust si se lasa sa fiarba pana cand totul este bine patruns. Se adauga orezul fiert separat, rosiile decojite si taiate felii si se mai fierb impreuna 10 minute. La sfarsit, se adauga borsul si dupa un clocot, se adauga leusteanul tocat. Se drege borsul cu oul batut cu trei linguri de zeama fierbinte si un pahar de smantana, dupa ce s-a luat oala de pe foc si s-a mai racorit. Borsul se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.
Articolul anterior Bors din maruntaie de pui Articolul următor Bors de peste