Bors din maruntaie de pui
2 ficatei de pasare
2-3 pipote
spatele, aripile, inima, gatul, capul de pasare
1 ceapa mare
1 ardei gras
2 morcovi
3 rosii decojite
1 pahar smantana
1 ou
leustean verde
1 l bors
sare
Maruntaiele si tacamurile se pun sa fiarba intr-o oala impreuna cu 500 ml apa rece. Se indeparteaza spuma cand da in clocot si se adauga zarzavatul taiat fideluta atunci cand carnea s-a inmuiat usor si se sareaza dupa gust. Cand zarzavaturile si carnea sunt bine patrunse, se adauga rosiile tocate si, dupa 5-6 minute se adauga borsul fiert separat si spumuit. Se lasa sa dea in clocot, se adauga leusteanul tocat marunt si se ia deoparte de pe foc. Dupa ce se racoreste putin, se drege cu un ou batut cu smantana si trei linguri de bors fierbinte. Se serveste fierbinte.
Articolul anterior Bors rusesc Articolul următor Bors de vacuta