Bors rusesc
1 kg carne cu oase
1 sfecla rosie
1/2 telina
1 morcov
1/2 varza mica
2 cartofi
2 cepe
100 g mazare
1/2 praz
1 l bors
leustean sau cimbru
smantana
sare
Carnea se taie bucati potrivit de mari, cu tot cu os si se pune la fiert cu apa rece, cat s-o acopere. Se indeparteaza cu grija spuma, se mai fierbe pana cand carnea s-a inmuiat, apoi se adauga zarzavatul taiat fideluta impreuna cu legumele tocate. Se fierbe in continuare inca 5-6 minute, se sareaza, dupa gust si se acreste cu borsul fiert separat, cand zarzavatul este bine patruns. Dupa 2-3 clocote, se adauga leusteanul verde tocat, se acopera cu capac si se da deoparte de pe foc. Se drege cu smantana sau smantana se poate adauga direct in farfurie, la masa. Se serveste fierbinte.
Articolul anterior Bors de dovlecei Articolul următor Bors din maruntaie de pui