De ce casul este atat de util si cum il includem in cura noastra
Cheagul este format prin intersectia proteinelor din lapte. O sursa de aminoacizi, vitamine din grupul B, A si C, precum si proteine si acid folic. Casul contine, de asemenea, omega-3 si omega-6 acizi grasi acizi grași polinesaturati.In diferite tipuri de branza – degresata, raportul de jumatate de grasimile de mai sus este diferit.
Cas si diete
Casul imbunatateste digestia si, prin urmare, este o idee buna sa-l introduceti in alimentatie. Cașul absoarbe grasimea din organism provenita din alte alimente și nu permite sa se acumuleze.Mai mult, nutritionistii il includ in dieta dumneavoastra, deoarece este bogat in calciu, care impiedica organismul sa produca cortizol. Dezechilibrul de cortizol din organism este responsabil de obezitate și nivelul ridicat de colesterol.Va puteti transforma casul in meniu zilnic de 2 ori. Se amesteca un castron de branza de vaci cu fructe proaspete sau uscate pentru micul dejun. Crema de branza intinsa pe un biscuit este o buna gustare atunci cand sunteti la dieta.Dupa cina, in loc sa ajungeti sa consumati prajituri cumparate, amesteca 1-2 lingurite de miere la o ceașc? de branza de vaci și aveti utilitatea unui desert perfect, care va va ajuta sa digerati cina gre.Puteti introduce branza de vaca in orice dieta. Combinati cu nuci, fructe si alte alimente, atata timp cat acestea nu contin cantitati mari de zahar si de grasime.
Beneficii pentru sanatatea noastra
Branza mancati regulat ajuta la prevenirea problemelor de inima si hipertensiune arteriala.
Casul este un substitut al lapteului pentru persoanele cu intoleranta la lactoza. Lactoza din lapte este transformata in acid lactic (cas), care este mult mai ușor de prelucrat de corpul uman.Branza ajuta pentru a stimula imunitatea. Aceasta ajuta la lupta impotriva unor microorganisme si bacterii in organism. De asemenea, este foarte utila pentru femeile care sufera de infectii fungice ale zonei intime. Citeste mai multe pe imaginea.info