Branzoaica
300 g faina
100 g zahar
3 oua
20 g drojdie de bere
1 praf de sare
250 g branza de vaci
200 ml lapte
50 g stafide
2 pliculete zahar vanilinat
Se cerne faina intr-un castron mare, se face o adancitura la mijloc in care se pune drojdia, laptele si jumatate din cantitatea de zahar, praful de sare. Se amesteca, apoi se adauga 2 oua si se framanta un aluat ca pentru cozonac, care se lasa la dospit, aproximativ 1 h. Separat, in alt vas, se amesteca branza de vaci, bine scursa, restul de zahar, oul ramas, stafidele si zaharul vanilinat. Se intinde aluatul in fasii, se unge cu branza, se rasuceste cu umplutura in interior, se taie bucati de aproximativ 40 cm lungime si se invarteste ca un melc. Se asaza melcii intr-o tava unas, tapetata cu faina si se coc, in cuptorul bine incins, aproximativ 35 de minute.
Articolul anterior Covrigei crocanti Articolul următor Pizza vegetariana