Briose cu cirese si mac
250 g cirese dulci (se pot folosi si din compot, congelate sau
din dulceata)
100 g unt
200 g faina
50 g fulgi de ovaz fini
2 lingurite praf de copt
1/4 natron
1/4 lingurita sare1/4 lingurita scortisoara
2 oua medii
70 g zahar
100 g amestec de mac preparat
1/4 l zer
zahar pudra dupa gust
Pentru servire:
o tava briose cu 12 mulaje
forme de hartie pentru briose.
1. se incinge cuptorul la 190 de grade. Se spala ciresele si se scot samburii, se lasa sa se scurga putin pe hartie de bucatarie. Se zdrobeste untul intr-un vas. Se amesteca faina cu fulgii de ovaz, praful de copt, natronul, sarea si scortisoara.
2. Se bat ouale intr-un castron, impreuna cu untul, zaharul, amestecul de mac si zerul. Compozitia se bate putin, astfel incat componentele sa se amestece intre ele, dar compozitia trebuie sa ramana neomogena. Se adauga cu mare atentie ciresele.
3. Se tapeteaza tava cu formele de hartie pentru briose si se toarna compozitia. Se da tava la cuptor (170 de grade), se coc timp de 25-39 de minute. Se pudreaza cu zahar pudra, dupa gust.