În primul râd, trebuie să achiziţionezi un autobronzant potrivit pentru tine. Spre exemplu, dacă ai o piele uscată, îţi recomand să alegi un autobronzant cremă, care îţi va şi hidrata pielea. Pe de altă parte, dacă nu ai nevoie de hidratare, poţi alege un autobronzant spumă, care se aplcă mult mai uşor. Dacă timpul este duşmanul tău, autobronzantul spray va fi ideal pentru tine.
Pasul 1: Pregătirea pielii
Pentru ca autobronzantul să coloreze pielea în mod uniform, trebuie neapărat să îţi pregăteşti pielea cu o exfoliere uşoară. Astfel, celulele moarte vor fi îndepărtate şi bronzul va fi uniform. Nu folosi un scrub pe bază de ulei pentru că acesta te va face să te alegi cu un bronz cu pete, lăsând urme care pot provoca depigmentări.
Apoi, este foarte important să acoperi zonele care se pot pigmenta în exces (coate, genunchi şi călcâie) cu aloe vera gel, care va crea un strat protector, ce nu va permite autobronzantului să dea randament în proporţie de 100%.
Dacă îţi faci duş exact înainte de a folosi produsul autobronzant, foloseşte apă rece la final pentru ca porii să se închisă şi autobronzantul să poate acţiona în parametrii optimi.
Pasul 2: Aplicarea
Ideal ar fi să foloseşti o mănuşă specială pentru aplicarea produsului autobronzant. Aceasta va asigura distribuirea corectă şi uniformă a produsului, dar îţi va proteja şi mâinile, care ar putea deveni maro dacă nu le protejezi. Dacă nu ai mănuşi speciale, unele din latex le pot înlocui cu succes.
Aplică autobronzantul pe porţiuni, începând cu picioaele, burta, spatele şi braţele. Nu uita să aplici pe laba piciorului, mai ales dacă porţi sandale. La final, dă-ţi mănuşile jos şi foloseşte o dischetă demachiantă îmbibată în autobronzant pentru a îţi colora exteriorul mâinile.
Indicat ar fi să ceri ajutorul cuiva atunci când trebuie să aplici autobronzant pe spate, pentru că în mod cert vor rămâne zone neacoperite.
Pasul 3: Întreţinerea
Odată aplicată, loţiunea autobronzantă trebuie lăsată să îşi facă efectul aşa că nu te necăji dacă nu observi imediat efectele. Citeşte instrucţiunile de utilizare pentru a ştii când trebuie să reaplici autobronzantul.
Apoi, pentru ca durata bronzului tău să fie cât mai lungă, trebuie să reţii că apa este duşmanul bronzului. Aşadar, limitează-te la duşuri rapide şi reci. Şterge apa de pe piele prin tamponare, nu prin frecarea prosopului de piele.
Bronzul artificial este o alternativă sănătoasă şi ieftină a bronzului natural, pe care timpul ori starea de sănătate nu ni-l permit. Un dezavantaj al acestuia constă în faptul că nu durează foarte mult şi trebuie reaplicat.