Pentru ca in fiecare zi imi desfasor activitatea de gastronom in jur de 12 - 14 ore, iar duminica este ziua mea libera, imi permit sa dorm mai mult si uneori sa merg la brunch in oras.
Si pentru ca imi place aceasta idee, am incercat diverse locatii cum ar fi:
La Marriot – unde brunch- ul seamana cu o piata provencala, cu rafturi pline de legume si fructe si diverse asa zise tarabe, unde primesti diferite sortimente de mancare, asiatice sau nu.
Daca vrei sa privesti agitatia strazii, Intercontinental are in meniu „Brunch on the Boulevard" - la braseria Corso. Meniul brunchului este foarte variat si se reinnoieste sezonal.
Mai este si Crown Plaza, unde in afara de produsele obisnuite micului dejun, veti gasi un stand special de paste, un altul cu specialitati de carne care se pregateste in fata clientului si in fiecare duminica se incearca o tematica aparte, cu specialitati dintr-o anume zona a lumii.
Sa nu uitam Novotelul care, in combinatia sa de arhitectura veche imbinata cu linii moderne, promoveaza in Café Theatro conceptul de brunch, mizand pe delicatese (homari, languste, creveti tiger sau foie gras), totul fiind savurat in ritmul muzical de viole live.
Si cum nici Howard Johnsons cu restaurantul Avalon nu trebuie uitat, aici conceptul "Fusion Brunch" prezinta un spectaculos bufet cu: sushi, teriaki beef, frigarui de creveti si tot felul de dumplings.
Athenee Palace Hilton vine si el sa etaleze conceptul de brunch continental, cu specialitati italienesti, romanesti, selectie de fructe de mare, lobster si creveti, stridii, salate, selectie de salamuri, specialitati din carne, omlete, croisante, moussuri de fructe si ciocolata si multe alte bunataturi
Si poate mai sunt si multe altele pe care inca nu le-am cunoscut, dar se pare ca eu m-am indragostit de „La Vie en Rose" la Radisson, pentru ca a fost o perioada cand totul era roz, de la vestimentatia chelnerilor, la sampanie si pana la deserturi.
Astfel, duminica in jurul orei 13,00 ajungem la Radisson, singuri sau insotiti de prieteni, si ne intampina intotdeauna zambitor managerul F&B – Dan, un model de salariat pe care si noi l-am dori la restaurantul nostru.
Dar sa lasam propriul restaurant de-o parte, pentru ca e ziua noastra libera si sa ne bucuram de atmosfera placuta si primitoare a unei zile de duminica, cand ne-am hotarat sa luam masa de pranz, a la long, la Radisson.
Am observat ca restaurantul este frecventat de persoane, care vor sa petreaca impreuna cu familia ori prietenii cateva ore luand un pranz consistent, chiar opulent as putea spune...
Pretul este de 170 de lei de persoana, pentru cele peste 60 de feluri de mancare, pe care le ai la dispozitie in sistem de bufet suedez, dintre care numai 24 sunt varietati de desert si este inclusa si o sampanie roze Rhein, de la Cramele regale din Azuga.
“Le Chef” (bucatarul sef), germanul Bernd Kirsch, o buna cunostinta a noastra, un om special, are in subordine o armata de bucatari, majoritatea cu o experienta bogata pe vase de croaziera,intr-un cuvant - personal de clasa inalta.
Un bufet plin de bunataturi imi face cu ochiul: foie-gras, peste, stridii, calamar, homar, langustine, creveti si alte fructe de mare, paste, fripturi clasice sau pregatite in stil japonez ,cu sos soya, toate insotite de garnituri foarte variate .
La desert sunt etalate: un bar cu inghetata, o fantana cu ciocolata belgiana si foarte multe fructe proaspete, clatite si la comanda crepes suzette, iar uneori iarna chiar dulciuri sub forma de cosmetice ,in cutii speciale, de juri ca sunt adevarate rujuri sau creme, un deliciu pentru copii si de ce nu si un pretext pentru a face o gluma buna unei prietene.
Apropo de copii, daca vii cu ei, acestia au un loc de joaca special amenajat, cu supraveghetor (domnisoare dragute si amabile, imbracate in clovni si alte personaje de poveste). Am inteles de la seful de sala ca la masa, copiii intre 6 - 12 ani au reducere de 50 la suta, iar cei pana in 6 ani pot manca gratuit.
Sa vorbim si de clientela, pentru ca si ea este aleasa si anume tot felul de VIP-uri, sportivi, creatori de moda, vedete TV, dar si un mare numar de oameni de afaceri. De fapt pentru mine este o placere sa revad o mare parte a clientilor nostri intr-o alta ipostaza, si mai ales sa ne salutam si conversam.
Acum vara, daca ai chef, poti veni la piscina din curtea interioara, poti sta pe sezlonguri elegante la soare sau te poti balaci, si cand ti se face foame, ai masa rezervata pentru brunch pe terasa din apropiere.
Totul se petrece intr-o atmosfera foarte placuta cu personal profesionist, in acorduri fine de jazz, intr-un cuvant: finete.
A, uitasem sa va spun de marea “chichitza“: bucatarul sef a introdus o inovatie gastronomica a viitorului - preparate moleculare, cum ar fi cocktail din spuma de Bounty, sau Campari orange in lingurita, rosii cu spuma de mozzarella si tot asa.
Nu stiu daca stiti dar bucataria moleculara, inventata de spanioli acum 11 ani, a ajuns si la noi si este in mare trend. Si pentru ca tot am vorbit despre produse moleculare, sunt pur si simplu fascinata de acestea, chiar am folosit aceasta tematica la un party aniversar de curand si ma gandeam sa o prezint intr-un show gastronomic impreuna cu muzica, lumina si dans.
Poate suna putin cam indraznet, dar cine stie ce poate iesi de aici...