Un targ cu martisoare realizate manual de persoane cu dizabilitati si copii din centre de plasament din Bucuresti si din tara s-a deschis, miercuri, la Centrul de Presa al Radiodifuziunii Romane.
Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" a decis sa isi lase portile deschise pentru studentii Facultatii de Arta, mesterii si liceenii care au participat la targul de Dragobete de pe 24 februarie. Astfel, fabricantii de martisoare pot veni sa-si vanda creatiile la muzeu, pana pe 8 martie.
Alte doua targuri de martisor se deschid joi.
Astfel, la Muzeul Taranului Roman, aproximativ 200 de mesteri populari, artisti plastici si studenti vor vinde obiecte inedite, bucate traditionale sau martisoare.
Pe 29 februarie si 1 martie un mester popular din judetul Suceava va sustine o demonstratie de realizare a martisorului bucovinean pentru copiii de la targ, conform Newsin.
Grupul "Trei parale", format din patru tineri care incearca sa recupereze sonoritati vechi din secolul al XIX-lea, cantece ale targurilor din Moldova si Valahia, va sustine concerte pe 1 si 2 martie. Ansamblul foloseste instrumente neglijate de lumea contemporana ca fluierul, cavalul si cobza.
De pe 28 februarie pana pe 10 martie, vizitatorii targului pot admira expozitia de tiparituri cu lucrarile copiilor de la unul dintre atelierele pentru cei mici de la Muzeul Taranului Roman.
Targul va dura pana pe 2 martie, iar pretul biletelor de intrare este de 1 leu sau 3 lei.
La Muzeul National de Geologie, de joi pana duminica, va avea loc un targ de martisor in care vor fi prezentate podoabe realizate din pietre semipretioase si cristale si vor fi expuse esantioane de cristale, geme si roci care apartin colectionarilor. Expozitia va fi deschisa intre 10:00 si 18:00, iar pretul unui bilet de acces este de 6 lei pentru adulti si 3 lei redus.