Ingrediente necesare:
- 180 g orez prefiert
- 500 ml apă
- 500 ml lapte călduţ
- 250 ml lapte rece
- 3 ouă
- 1 praf nucşoară
- 1 praf sare
- 250 g zahăr
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
1. Într-o crăticioară se pun orezul, apa şi sarea şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. În acest moment, se acoperă crăticioara cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10 minute. Se adaugă laptele cald, se acoperă din nou cu capac şi se lasă la fiert încă 10 minute. Se trage apoi crăticioara de pe foc şi se pune nucşoara.
2. Cât fierbe orezul, într-un castron se amestecă ouăle, zahărul şi laptele rece până ce se topeşte zahărul. Apoi, acest amestec se pune în orezul fiert în apă.
3. Un vas de cuptor se unge cu puţin unt şi se toarnă amestecul de orez. Se pune deasupra restul untului şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 5 minute. După acest timp, se presară zahărul şi se mai lasă 5 minute la cuptor pentru ca acesta să se topească.
Tocmai ai pregătit cea mai bună budincă de orez cu lapte. Servește-o la micul dejun sau doar ca desert și bucură-te de aroma și gustul perfect!