Budinca de orez
1 l lapte
1 praf de sare
250 g orez cu bobul rotund
90 g zahar
coaja rasa de lamaie
100 g migdale prajite taiate fin
2-3 picaturi de esenta de migdale
4 oua
1 albus
1 praf de sare
unt si faina pentru tapetat forma de copt
Se fierbe, laptele cu un praf de sare. Se adauga orezul si se lasa sa fiarba, la foc domol, amestecand din cand in cand, pana cand orezul este patruns. Se ia de pe foc, se incorporeaza zaharul si coaja de lamaie, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga migdalele, esenta de migdale si galbenusurile. Separat, se bat spuma tare albusurile cu un prat de sare si se amesteca delicat cu orezul. Se unge cu unt o forma demontabila, apoi se toarna compozitia de orez si se coace 40 de min in cuptorul preincazit.
Articolul anterior Sarlota Articolul următor Cheesecake