Budincă de pâine dulce
Seamănă un pic cu frigănelele, dar nu e numai atât. Cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie.
1/4 linguriță sare, 1 franzelă albă feliată, 1 lingură coajă de portocală rasă, 1 linguriță esență de vanilie, 3 linguri miere, 5 căni lapte, 8 ouă mari, sirop de arțar
1. Se preîncălzește cuptorul la 350 grade Celsius și între timp, se așează feliile de pâine într-o tavă de copt, tăind marginile, acolo unde este cazul, astfel încât pâinea să acopere toată suprafața tăvii.
2. Se bat ouăle cu laptele, mierea, coaja de portocală, esența de vanilie și sarea apoi se torană amestecul peste pâinea din tavă și se apasă ușor, după care se lasă la muiat pentru 10 minute.
3. Se pune tava într-o altă tavă, mai mare, umplută cu apă foarte caldă după care se acoperă cu folie de aluminiu, astfel încât șă nu fie atinsă compoziția și se fac două găuri în folie, pentru a lăsa aburul să iasă.
4. Se dau tăvile la cuptor pentru 45 de minute, după care se îndepărtează folia de aluminiu și se mai ține încă 40-45 de minute la copt, până se umflă budinca.
5. Se scoate tava din cuptor și se stropește conținutul cu sirop de arțar, se taie pătrățele și se servește caldă.