Budinca de visine
500 g visine
150 g unt
6 oua
150 g zahar
Scortisoara macinata
migdale
pesmet
Se curata visinele de samburi si codite, se presara 2 linguri de zahar peste ele si se lasa sa stea aproximativ 1 ora, la rece. Intre timp, se freaca untul spuma, peste el se adauga cele 6 galbenusuri si zaharul. Se adauga o ceasca de pesmet si o lingurita de scortisoara macinata si se amesteca totul foarte bine. Peste compozitia obtinuta se adauga visinele scurse bine in prealabil, si cateva migdale pentru aroma. La urma se adauga cele 6 albusuri batute spuma si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt, tapetata cu faina si se coace la temperatura potrivita, aproximativ 45 de minute. Se serveste stropita cu sirop de visine.
Articolul anterior Budinca de portocale cu nuci Articolul următor Tarta de piersici