Budinca englezeasca de carne tocata
600 g de carne de vita, tocata si trecuta prin sita cu ochiuri mari;
2 morcovi si un pastarnac- tocate cuburi cat unghia;
2 cepe medii, tocate mediu;
o lingura de sos HP;
o lingurita de sos Worchestershire;
500 ml de bulion de vita
1/2 lingurita de maghiran
piure din 800 g de cartofi
un ou
2 linguri de ulei de floarea soarelui;
sare si piper negru macinat, dupa gust.
Sotati legumele in doua linguri de ulei, timp de 5-6 minute, apoi adaugati carnea tocata si maghiranul si continuati sotarea pana carnea nu mai are cocoloase si nici nu mai lasa zeama. In acest moment adaugati bulionul de vita preparat cu un cub si jumatate de concentrat tip Knor si sosurile, apoi asezonati. Fierbeti totul timp de 15-20 min, pana cand amestecul are o consistenta mai densa. Lasati sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la foc mediu-mare (180 grade). Puneti amestecul de carne intr-o tava, iar peste acesta asezati piureul de cartofi, intinzandu-l pe o folie de aluminiu si apoi intorcand-o peste tava. Ungeti piureul cu oul batut si coaceti in cuptor timp de 30-35 min. Verificati dupa 20 de minute, daca piureul nu s-a colorat prea tare. In caz ca acesta este brun, asezati deasupra o folie de aluminiu si continuati coacerea.
Serviti budinca calda, cu sos de rosii sau simpla.
Aceasta budinca este varianta britanica a vestitei "musaca" si este o recomandare a bucatarului Horia Virlan, pe care il puteti urmari in fiecare saptamana la emisiunea “Cireasa de pe tort” de la Prima TV.