Bulb de fenicul umplut
200 g bulgur
300 ml supa de legume
1 chili
2 catei de usturoi
1 priza de piper de Cayenne
1 priza de nuca de muscat
1 lingura maghiran
1 lingurita chimen
2 rosii
4 bulbi mici sau 2 mari de fenicul
supa de legume pentru oparit
400 ml sos de tomate
cateva fire de busuioc sau de marar, precum si bucatele de rosii mici pentru ornat
sare, piper proaspat macinat
Spalati bulgurul sub jet de apa, apoi lasati-l sa se scurga. Incalziti bine supa de legume intr-o oala si adaugati bulgurul, amestecand continuu.
Dati totul in clocot si lasati sa fiarba usor 4-5 minute. Reduceti apoi temperatura si lasati bulgurul sa fiarba inabusit la foc mic timp de 20 de minute. Luati bulgurul de pe foc si puneti-l in castron.
Puneti putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Taiati chili in doua, curatati-l de seminte si maruntiti-l.
Curatati ceapa si usturoiul, maruntiti-le si puneti-le la calit impreuna cu chili. Asezonati cu sare, piper, piper de Cayenne, nuca de muscat, maghiran si cimbru si amestecati totul cu bulgur.
Adaugati rosiile decojite, curatate de seminte si taiate cubulete. Curatati bulbul de fenicul, taiati-l in doua si opariti-l in supa de legume, Scoateti-l si scobiti-l cu o lingurita. Tocati pulpa de fenicul si amestecati-o cu bulgurul,
Ungeti o tava de copt, asezati jumatatie de bulb de fenicul umplute cu amestecul de bulgur. Turnati deasupra sosul de tomate si bagati totul in cuptorul incins la 180-200 de grade Celsius. Lasati sa se inabuse timp de 30-35 de minute.
Scoateti bulbii umpluti, aranjati-i decorativ, ornati-i cu frunze de busuioc sau marar, precum si cu bucatele de rosii.