Bulgari de zapada
4 oua
100 g zahar tos
500 ml lapte
zahar vanilinat
Albusurile se bat spuma tare (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul, 20 g pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pana se intareste ca o zapada. Intr-o cratita de 1½ l, se pune laptele sa se infierbante impreuna cu zaharul vanilinat. Se ia cate o lingura cu varf din spuma si se pun 2-3 bulgari, unul linga altul, in laptele fierbinte si se lasa la fiert 1 minut. Cu restul de spuma se va proceda la fel. In alta craticioara se freaca galbenusurile cu o lingura de zahar si se dilueaza cu 50 ml lapte rece, apoi se toarna in laptele fierbinte, in care au fiert bulgarii, amestecand tot timpul. Dupa aceea craticioara se asaza pe un vas cu apa clocotita, si compozitia se bate 10 minute insistand pe fundul craticioarei, pana cand se ingroasa. Dupa ce se raceste, se toarna in jurul bulgarilor, avand grija sa nu-i pateze.
Articolul anterior Cozonac cu nuca Articolul următor Mousse de ciocolata